Glasgevel

Wat is een glasgevel

Een glasgevel of ook wel een vliesgevel genoemd is opgebouwd uit een constructie van bijvoorbeeld aluminium, staal of hout waarin glaspanelen worden geplaatst waardoor een glasgevel ontstaat. De uitstraling van een gebouw wordt sterk bepaald door een glasgevel. Door de elementen in een glasgevel te plaatsen ontstaat er een gebouw met een  geheel eigen karakter. Glasgevels worden geheel op maat gemaakt  en zijn leverbaar in allerlei stijlen, kleuren, vormen etc.

Een glasgevel laten plaatsen

Het plaatsen van een glazen gevel is een van de meest gecompliceerde taak in een constructie of gebouw. Het moet esthetiek combineren met prestaties. Gelukkig kan glasgevel fabricage worden gedaan met een verscheidenheid aan stijlen en technieken, waardoor het uiterst veelzijdig en kosteneffectief is.

 

Het juiste type glas kiezen voor een glazen gevel

Een glasgevel kan een gebouw voorzien van de beste esthetiek en prestaties. Door de grote verscheidenheid aan glas is dit materiaal ideaal voor gevels. Een glazen gevel heeft tal van voordelen, waaronder het vermogen om veel geluiden en zonlicht te beheersen. Het kan ook de energierekening verlagen. Bovendien is het goedkoper dan andere bouwmaterialen. En zolang de constructie stevig is en de materialen in goede staat zijn, is een glazen gevel de beste keuze.

Het kiezen van het juiste type glas voor een glazen gevel bepaalt de totale kosten. Het is belangrijk om het juiste materiaal voor uw gebouw te kiezen. Het type glas dat u kiest, heeft invloed op de duurzaamheid van de gevel, wat een cruciaal onderdeel is. Als u een hoog gebouw met meerdere verdiepingen wilt bouwen, kunt u kiezen voor een uit één stuk bestaande gevel, die een esthetische uitstraling geeft en de behoefte aan verwarmings- en koelsystemen minimaliseert. Naast het verbeteren van de esthetiek van een gebouw, kan het ook de energie-efficiëntie verhogen. Een glazen gevel is een goede optie als u de energiekosten van het gebouw wilt verlagen. De beste keuze is er een die een maximale licht-tot-zonne verhouding biedt. Maar hoe kies je de beste glassoort voor jouw project.

Het gebruik van hoogwaardig glas is voordelig omdat het de afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen kan verminderen. Het is minder duur dan andere soorten bouwmaterialen en kan worden aangepast aan uw behoefte. Zo zijn de kosten van een glazen gevel beduidend lager dan die van andere materiaalsoorten. Bovendien is dit materiaal zeer duurzaam en ook geschikt voor commerciële gebouwen. Ook de terugverdientijd is kort voor een glazen gevel. Het is een geweldige optie als u een gevel wilt creëren die zowel mooi als milieuvriendelijk is.

Coatings met lage emissiviteit: dit soort coatings heeft de hoogste energie-efficiëntie en is over het algemeen ondoorzichtig voor zichtbaar licht en infrarode golflengten. Bovendien zijn ze zeer selectief en laten ze veel licht binnen in het gebouw terwijl het koel blijft. Door hun flexibiliteit hebben ze bewezen een uitstekende keuze te zijn voor glazen gevels. Hier zijn enkele voordelen van coatings met een laag emissievermogen voor de buitenkant van uw gebouw.

  • Laag energieverbruik: in vergelijking met andere materialen heeft glas geen hoogrenderend HVAC-systeem nodig.
  • Het kan tot 75% van het natuurlijke licht doorlaten en is duurzamer dan ijzer.
  • Glas verslechterd niet in tegenstelling tot andere soorten materialen bij extreme weersomstandigheden.
  • Glas is lichter dan andere materialen, wat de belasting op de fundering van het gebouw vermindert.

Een glazen gevel is dus de beste optie voor uw gebouw.

Vogels vliegen tegen glas aan

Elk jaar vliegen helaas miljoenen vogels per ongeluk tegen glazen ramen, deuren en gevels, waarbij veel van deze botsingen fataal zijn. Aangezien glas een steeds groter deel van de buitenschil van het gebouw vormt, is het waarschijnlijk dat het aantal vogels dat door dit probleem wordt getroffen de komende jaren zal toenemen. De bouwvereisten worden over de hele wereld strenger, wat betekent dat architecten nu op zoek zijn naar glasoplossingen die veiliger zijn en die het risico op aanvaringen van vogels helpen verminderen, terwijl ze toch de esthetische en prestatiekenmerken bieden die hun projecten vereisen. Pogingen om dit soort botsingen te verminderen, omvatten het toevoegen van zichtbare vormen of gedrukte stippen aan het glas – met positieve resultaten. Het uiterlijk van het glas lijdt echter wanneer patronen of stippen op het glas worden afgedrukt.

Glasgevel

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen