Lichtstraat op een plat dak laten plaatsen

Lichtstraat op een plat dak laten plaatsen

Heeft u een plat dak op de serre, aanbouw of andere plek van uw woning of bedrijf en is de wens om meer natuurlijk licht te creëren? Dan is het laten plaatsen van een lichtstraat een uitstekende keus. Breunissen daglichtsystemen heeft ruime ervaring met het plaatsen, onderhouden en vervangen van lichtstraten op een plat dak.

Installatie van een lichtstraat op een plat dak

Een plat dak is uitstekend geschikt voor een lichtstraat. Platte daken zorgen voor de beste optische helderheid en laten prachtig licht binnen. Het juiste model is afhankelijk van uw behoeften. Dit is te bespreken met de professionals van Breunissen daglichtsystemen. Voor een plat dak heeft de lichtstraat een minimale hellingshoek nodig. Het toevoegen van een lichte hellingshoek aan het ontwerp voorkomt dat water zich verzamelt en er lekkage ontstaat.

 Een lichtstraat voor op een plat dak moeten zich ‘buiten het vlak’ van het dak bevinden en er is minimaal 150 mm waterdichte opstand nodig om ervoor te zorgen dat water of sneeuw zich verzamelt en er lekkage ontstaat. De waterdichte materialen zijn producten zoals dakmembranen, asfalt, EPDM of vloeibare oplossingen en traditionele materialen zoals lood enz. In de meeste gevallen vereist het, dat het platte dak een structurele opening heeft die groter is dan de breedte van de ondersteunende balken. Dit zou betekenen dat op houten dakterrassen het hout moet worden gesneden en vervolgens moet worden verdubbeld om een ​​sterke ringbalk te creëren om de gekozen lichtstraat met plat dak te ondersteunen. Beton/metaal kan ook worden gesneden voor het plaatsen van een lichtstraat. Onze professionals van Breunissen daglichtsystemen hebben hier ruime ervaring mee.

Voordelen van een lichtstraat op een plat dak

Een voordeel van een plat dak is dat het relatief eenvoudig is om de lichtstraat te installeren. Het geeft een ruimte natuurlijke lichtinval wat de sfeer van de ruimte verbeterd en de ruimte optisch groter maakt. En laat natuurlijk licht binnen waar normaal geen natuurlijk licht kan komen.

Nadelen van een lichtstraat op een plat dak

De water en sneeuwbelasting van de lichtstraat op een plat dak is aanzienlijk hoger dan bij een hellend dak. Daarom zijn er hoge kwaliteitseisen bij het materiaalgebruik en produceren wij daarom alleen met gerenommeerde merken. Bij het maken van de juiste keus, kunnen wij van Breunissen daglichtsystemen u advies geven.

Lichtstraten met glas:

Zadeldak lichtstraten vanaf   €2581,50 excl. btw
Lessenaar lichtstraten vanaf €1177,30 excl. btw
Schilddak lichtstraten vanaf €3310,60 excl. btw
Sheddak lichtstraten vanaf €374,- excl. btw
Benieuwd of uw geschikte model er tussen zit? Kijk dan hier.

Lichtstraat op een plat dak met Polycarbonaat:

Polycarbonaat zadeldak lichtstraten vanaf €139,95 excl. btw
Polycarbonaat gebogen lichtstraten vanaf €114,95 excl. btw
Polycarbonaat sheddak lichtstraten vanaf €108,50
Benieuwd of  het geschikte model er tussen zit? Kijk dan hier.

Lichtstraat op een plat dak laten plaatsen

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen