Wat kost een lichtstraat

Wat kost een lichtstraat

Denkt u erover om een lichtstraat op uw huis of bedrijfspand te laten installeren? Zo ja, dan is één van de vragen die u stelt: wat kost een lichtstraat laten plaatsen? Hoewel lichtstraten een mooie functie zijn, moet u ook rekening houden met de kosten.

Kosten voor een lichtstraat

Wat kost een lichtstraat?

Lichtstraten met glas:

Zadeldak lichtstraten vanaf €2581,50 excl. btw
Lessenaar lichtstraten vanaf €1177,30 excl. btw
Schilddak lichtstraten vanaf €3310,60 excl. btw
Sheddak lichtstraten vanaf €374,- excl. btw

Lichtstraat met polycarbonaat:

Polycarbonaat zadeldak lichtstraten vanaf €139,95 excl. btw
Polycarbonaat gebogen lichtstraten vanaf €114,95 excl. btw
Polycarbonaat sheddak lichtstraten vanaf €108,50 à excl. btw?

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren die betrokken zijn bij het installatieproject van de lichtstraat.

Waar komen de kosten vandaan?

Er zijn veel soorten modellen  van lichtstraten met elk hun eigen eigenschappen. Materiaalgebruik is een à met twee streepjes van de basiselementen die de kosten bepaald. Zo kan er gekozen worden voor een houten lichtstraat of voor een aluminium lichtstraat. Ook de kwaliteit van de materialen is daarbij zeer relevant.

Daarnaast komt ook de vorm en de grootte van de lichtstraat erbij kijken. Hoe complexer de vorm hoe duurder de lichtstraat doorgaans wordt. Wilt u ook lampen, vensters, zonwering etc. geïntegreerd hebben in de lichtstraat? Dan zal de prijs daarop aangepast worden.

Type lichtstraat

Hoeveel kost het om een lichtstraat te plaatsen? Weet vooral dat er tal van lichtstraat opties zijn om uit te kiezen. Bij het selecteren van een lichtstraat, moet u ook rekening houden met de vorm, positionering ,glas of polycarbonaat  en meer. Doordat onze lichtstraten prefab gemaakt worden in optimale conditie kunnen we op de installatie de kosten minimaliseren.

Type dakbedekking

Een andere factor om te overwegen om te beantwoorden hoeveel het kost om een lichtstraat te installeren, is het type dak. Het plaatsen van een lichtstraat op een plat dak vergt minder arbeidsintensiteit. Werken met een metalen dak of een pannendak is een complexer proces.
Dat gezegd hebbende, zou je normaal gesproken meer betalen. Als u zich afvraagt ​​of lichtstraten ook toepasbaar zijn op platte daken, dan is het antwoord ja.

Toevoeging van zonwering en jaloezieën

Terwijl lichtstraten voor natuurlijk licht en ventilatie zorgen, kan soms op bepaalde zon standen te veel licht de ruimte binnenkomen en verblinding veroorzaken. Vanwege dit nadeel kan een huiseigenaar of pandeigenaar ervoor kiezen om filterende zonwering of jaloezieën toe te voegen.

Type glas gebruik

Er kunnen diverse soorten glas gebruikt worden: enkel glas, dubbel glas, triple glas en zonwerend glas.
Elke glassoort heeft zijn eigen eigenschappen.
Enkelglas is voordelig in aanschaf maar heeft een lage isolatie waarde.
Dubbelglas heeft een goede isolatiewaarde, maar voor energiebesparing en een vooruitstrevende blik op de toekomst is triple glas de uitkomst!
Optimaal genieten van daglicht, maar een beheersbaar binnenklimaat zonder extreme zonnewarmte binnen? Kies dan voor de optie met zonwerende beglazing. Dit is mogelijk bij zowel on-geïsoleerd en geïsoleerd glas

Type polycarbonaat gebruik

Polycarbonaat is een zeer sterk en slagvast materiaal en daardoor uitstekend geschikt voor lichtstraten. Het materiaal is leverbaar in veel kleuren en isolatiewaardes.  Voor een beheersbaar binnenklimaat kan er ook gekozen worden voor  een zonwerende coating. Doordat wij gebruik maken van markt leidende leveranciers kan u er van uitgaan dat de levensduur ook langer is. De opbouw van de polycarbonaatplaten is ook verschillend per leverancier en bepaald ook mede de levensduur.

Wat kost een lichtstraat

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen