Lichtstraat

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een decoratief element dat aan een bestaand gebouw of nieuwbouw kan worden toegevoegd om voor extra lichtinval te zorgen. Het kan ook worden gebruikt om sfeer aan een ruimte toe te voegen. Deze constructies zijn duurder dan standaard dakramen, maar kunnen de waarde van een huis aanzienlijk verhogen. Het toevoegen van een lichtstraat aan een ruimte kan de waarde van het onroerend goed verhogen zonder veel werk aan het gebouw zelf toe te voegen.

Het gebruik van een lichtstraat heeft veel voordelen. Ze voegen ruimte toe aan het interieur, terwijl natuurlijk licht de kamer binnenkomt. Dit type verlichting kan besparen op elektriciteitskosten en energiekosten. Deze armaturen kunnen gemaakt zijn van glas, kunststof of een combinatie van beide. Als u overweegt een lichtstraat voor uw huis of bedrijf aan te schaffen, bent u bij onze professionals van Breunissen daglichtsystemen aan het juiste adres.

Mogelijkheden lichtstraat

Vormen en maten

Naast een geweldige esthetiek, kan een lichtstraat de aantrekkingskracht van een kamer verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten zoals een zadeldak, lessenaarsdak, schilddak, sheddak lichtstraat of opzoek naar een geheel uniek eigen ontwerp? Het kan bij ons allemaal!

Waarvan zijn lichtstraten gemaakt?

Wij gebruiken voor de lichtstraten aluminium  of staal met polycarbonaat met UV coating of (veiligheids) isolatieglas. Aan de binnenkant kan er gewerkt worden met hout voor een warmere uitstraling. Er kan gekozen worden om zonwering te laten plaatsen bij de lichtstraat. Zo kunt u de ruimte toch verduisteren op momenten dat u dat wenst.

Voordelen van een aluminium lichtstraat

 • Een lichtstraat zorgt ervoor dat uw huis of bedrijf op een natuurlijke manier wordt belicht en wat een indrukwekkende uitstraling geeft aan het interieur. Als u door ons als professional de lichtstraat laat installeren, creëert u een indrukwekkende ruimte waar u jarenlang van kunt genieten.
 • Een aluminium lichtstraat is eenvoudig in onderhoud waardoor het lage onderhoudskosten heeft.
 • Het gebruiksgenot is groot. Een aluminium lichtstraat is stevig en robuust, neemt geen vocht op en heeft een lange levensduur.
 • Ook is een aluminium lichtstraat recyclebaar wat bijdraagt aan een duurzame wereld.
 • Een lichtstraat brengt daglicht in de kern van een gebouw, waar normaal geen daglicht komt.
 • Door een lichtstraat op het dak te laten installeren, kunt u natuurlijk licht het gebouw binnen laten komen en dit kan voor extra verlichting zorgen voor alle ruimtes in uw huis of bedrijf. De hoeveelheid verlichting die u ontvangt, is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht buiten uw huis of bedrijf. Hoe intenser het licht buiten is, hoe meer het in de ruimte zal schijnen. Een lichtstraat kan gewrapt worden waardoor het eenvoudig verwisselbaar is in kleur en stijl.
 • Als u op zoek bent naar een mooie of kwalitatieve lichtstraat voor uw huis of bedrijf, laat deze dan door Breunissen daglichtsystemen installeren.

  Nadelen van een aluminium lichtstraat.

  De materialen van een aluminium lichtstraat hebben hogere aanschafkosten in vergelijking met hout.Een aluminium lichtstraat is minder makkelijk om te schilderen dan hout.

  Wat zijn de kosten van een lichtstraat?

  Lichtstraten met glas:
  Zadeldak lichtstraten vanaf €2581,50 excl. btw
  Lessenaar lichtstraten vanaf €1177,30 excl. btw
  Schilddak lichtstraten vanaf €3310,60 excl. btw
  Sheddak lichtstraten vanaf €374,- excl. btw

Lichtstraat

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen