Lichtstraat uitbouw

Lichtstraat uitbouw

Een goed geïntegreerde lichtstraat op uw uitbouw kan het ventilatie, natuurlijk licht, temperatuurregeling, thermische efficiëntie en esthetische aantrekkingskracht helpen verbeteren. Breunissen daglichtsystemen is ervan overtuigd dat uw uitbouw nog aantrekkelijker wordt met een lichtstraat erbovenop. Daarom hieronder 5 redenen om een lichtstraat op uw uitbouw te plaatsen.

5 redenen om een lichtstraat op uw uitbouw te plaatsen

Ventilatie

Een lichtstraat geeft de mogelijkheid om een ​​natuurlijke luchtstroom door de uitbouw te krijgen. Een groot deel van de lichtstraten op de uitbouw van onze klanten wordt gebruikt als leefruimte van het gezin, waar ze geen last willen hebben van vochtproblemen door slechte ventilatie. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de uitbouw in de zomer niet te warm en benauwd wordt. Of uw uitbouw nu een schuin dak of een plat dak heeft, het is belangrijk om te overwegen om ze te openen zodat lucht door de uitbouw kan stromen. Denk eraan, platte dakramen kunnen ook open.

Natuurlijk licht

Het lijkt voor de hand liggend om te zeggen, maar natuurlijk licht kan een nieuwbouw uitbreiding maken of breken. Als er niet genoeg licht is, zal de uitbouw ongezellig aanvoelen, maar te veel natuurlijk licht kan leiden tot een gebrek aan privacy, of dit nu via het dak van bovenaf is of gewoon door de ramen en deuren in de uitbouw.

Temperatuurregeling

Zoals we in het ventilatiepunt al benoemden, is het belangrijk dat elke uitbouw niet te koud wordt in de winter en niet te warm en benauwd in de zomer. Goed geïntegreerde lichtstraten kunnen ervoor zorgen dat huiseigenaren hun dakramen kunnen openen en sluiten om de temperatuur in de uitbouw te regelen zonder de veiligheid van het pand in gevaar te brengen. Dit kan handmatig of elektrisch

Thermische efficiëntie

Het spreekt voor zich dat verbouwing aan uw uitbouw moeten voldoen aan de bouwregelgeving. Een groot deel hiervan is ervoor te zorgen dat de nieuwbouw/verbouwing thermisch efficiënt is. Met andere woorden, het neemt de warmte goed op en laat niet te veel energieverspilling toe. verbouwing en nieuwbouw worden getoetst aan deze eisen via SAP-berekeningen. Door gebruik te maken van de juiste materialen en de mogelijkheid om te ventileren is maakt het de uitbouw thermisch efficiënt.

Esthetische aantrekkingskracht

Het is belangrijk voor huiseigenaren dat hun nieuwe uitbouw er goed uitziet en complimenten zal krijgen van vrienden en familie. Het is geen twijfel dat lichtstraten en beglazingen in het algemeen hierin een absoluut essentiële rol spelen. Een uitbouw met te weinig glas kijken en voelen  opgesloten en ongezellig.

Lichtstraat uitbouw

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen