Lichtstraat zadeldak

Lichtstraat zadeldak

Het lichtstraat zadeldak is een kenmerkende architecturale stijl die vaak wordt gebruikt om natuurlijk licht toe te voegen. Zadeldak lichtstraten leveren de WOW-factor met lichtstralen die vanuit de top van de nok of platdak naar binnen komen. Van oudsher hebben veel woonruimtes met een zadeldak een schuin dakraam, terwijl zadeldak lichtstraten bovenin de puntgevels of op het platte dak zijn geplaatst. Hoewel dakramen een handige manier zijn om naar buiten te kijken, geeft een zadeldak lichtstraat licht vanuit de hoogte van het gebouw of ruimte. Daarnaast komt het licht vanaf beide kanten van de pichtstraat, in tegenstelling tot een ‘gewoon’ dakraam.

Wat zijn de kosten van een lichtstraat zadeldak

De kosten van een zadeldak variëren, afhankelijk van de constructie. Het is relatief goedkoop voor een licht hellend dak of plat dak. De prijs zal stijgen als de constructie een speciale constructie vereist of complexer is en de opties die toegevoegd worden. Als het zadeldak zich bijvoorbeeld in een kust,- stormachtig gebied bevindt, zal het duurder zijn dan een standaard hellend dak. Hoe steiler de helling, hoe hoger de kosten. De kosten van een lichtstraat zadeldak lopen sterk uiteen. De kosten nemen toe als er speciaal gebouwd moet worden. Zo kost het steilste hellende dak meer dan een standaard dak, omdat het complexer is.  Een binnenklimaat is ook belangrijk. Denk aan een zwembad waar de chloor dampen ontstaan, wat gevolgen kan hebben op het materiaalgebruik. Kortom: neem contact met ons op, en we komen met een daglicht heldere oplossing.

Lees verder op:
Lichtstraten met glas
Lichtstraten met polycarbonaat

Voordelen zadeldak lichtstraat

Naast het feit dat een zadeldak lichtstraat de esthetiek van uw woning of bedrijfspand verhoogd heeft het nog meer voordelen. Het geeft altijd natuurlijk licht in de ruimte, ongeacht of het gebouw of het noorden, oosten, zuiden of westen staat. Doordat het zadeldak geplaatst wordt op de nok of het platte dak van het gebouw en aan beide kanten glas heeft, komt er dus ook van beide kanten daglicht naar binnen. Het is mogelijk om op het zadeldak zonwering te laten plaatsen. Dit is zowel aan de binnen als aan de buitenkant mogelijk.

Lichtstraat zadeldak

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen