Glazen gevel

Wat is een glazen gevel

Een glazen gevel is een type muur dat glas als materiaal gebruikt in plaats van traditionele bouwmaterialen. Het biedt de gebruikers van het gebouw verschillende voordelen, waaronder lagere kosten voor verwarming en koeling. Een glazen gevel kan in verschillende typen glas. Afhankelijk van het ontwerp kan glas 75% tot 80% van het natuurlijke licht doorlaten. Bovendien is het materiaal bestand tegen vergeling en is er minder kunstlicht nodig.

Voordelen van een glazen gevel

De voordelen van het gebruik van glas op gevels zijn talrijk. Ten eerste laten ze natuurlijk licht binnen in het gebouw, waardoor het interieur er licht en luchtig uitziet. Ten tweede zijn ze bestand tegen regen, sneeuw en roest, waardoor ze een ideale keuze zijn in regenachtige gebieden. De voordelen van een glazen gevel zijn legio. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van dit materiaal.

Een glazen gevel is een milieuvriendelijke keuze. Het materiaal is slijtvast en wordt niet aangetast door barre weersomstandigheden waardoor het jarenlang meegaat. Omdat glas niet corrosief is, is het ideaal voor gebruik op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien neemt glas niet veel warmte op en is het bestand tegen roest. Zo kan een glazen gevel worden gebruikt om het thermisch comfort en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren en geld te besparen.

Een glazen gevel is ook een goede optie voor hoogbouw. Het materiaal is bestand tegen verschillende omgevingsomstandigheden. In tegenstelling tot traditionele bouwmaterialen, behoudt een glazen gevel zijn integriteit na verloop van tijd. Bovendien wordt glas door zijn inherente eigenschappen niet beschadigd door het weer. Het reageert zeer goed op warmte en kou. De transparantie voorkomt ook verblinding door de ultraviolette stralen van de zon.

Een glazen gevel is een ideale keuze voor woningen. Het is duurzaam en bestand tegen barre weersomstandigheden. Het blijft jarenlang intact en wordt niet aangetast door milieueffecten. Als gevolg hiervan is het een goede keuze voor woonhuizen. Een glazen gevel kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Afhankelijk van de locatie kan een glazen gevel ook een zeer aantrekkelijke en energiezuinige optie zijn voor hoogbouw.

Een glazen gevel is een uitstekende keuze voor woongebouwen. In tegenstelling tot andere materialen wordt een glazen gevel niet beïnvloed door het weer of andere factoren. Een glazen wand kan een meer esthetische optie zijn dan een traditionele bakstenen muur. De professionals van Breunissen daglichtsystemen kunnen het er ook uniek uit laten zien door een verscheidenheid aan stijlen en materialen te gebruiken.

Glazen gevel

‘Met mijn handen werken is mijn passie.

Dat je iets maakt waarmee het daglicht optimaal naar binnen schijnt is toch prachtig!

Met overtuiging kiezen wij dan ook voor gerenommeerde duurzame producten voor een lange levensduur.’

Theodoor Breunissen